Please copy and visit
"https://integrated.cci.com.tr"
address in one of the following
browsers.

Geleceğe Bakış

Covid-19 Salgınına Karşı Aksiyonlarımız Çalışanlarımız

2020 yılında eşi görülmemiş bir acil durum yaratarak tüm toplumları etkisi altına alan global Covid-19 salgını, birçok insanın hayatını önemli ölçüde dönüştürdü ve değiştirdi. Biz de Covid-19 salgınının beraberinde getirdiği çeşitli zorluklar barındıran bu yeni dünya düzenine adapte olmak adına iş modellerimizi dönüştürdük. Bu dönüşüme mümkün olan en hızlı biçimde uyum sağlarken, bir yandan da çalışanlarımız, müşterilerimiz, tüketicilerimiz ve toplumumuzun sağlık ve güvenliğinin korunmasına destek olmak üzere tüm önlemleri aldık ve güncel gelişmelerle birlikte yeni önlemler almaya devam ediyoruz. CCI olarak, global Covid-19 salgınını, gündeme geldiği ilk günden beri yakından izliyor, bu konuda ulusal ve uluslararası yetkililer tarafından verilen tüm bilgi, uyarı ve talimatları aktif olarak takip ediyoruz.

Önceliğimiz Çalışanlarımız

Covid-19 salgının sebep olduğu olağanüstü durum karşısında, sorumlu şekilde hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim için her zaman en büyük önceliklerimizden biri olan çalışanlarımızın sağlığı ve refahını korumak amacıyla farkındalığımızı en üst düzeyde tutuyoruz. İnsanlarımızın sağlığı ve güvenliği kapsamında, fiziksel sağlığın yanında mental sağlığa da önceliklerimiz arasında yer verdik. Covid-19 salgını sürecinde, CCI coğrafyalarında herhangi bir vaka görülmeden önce oluşabilecek riski öngörerek yaptığımız planlamalar doğrultusunda çalışanlarımız için çeşitli önlemler aldık. Covid-19 salgını hakkındaki ilk bilgilendirmeyi 29 Ocak 2020 tarihinde bütün ülkelerdeki çalışanlarımızla paylaştık.
Covid-19 salgınının 30 Ocak 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu” ilan edildiği gün itibarıyla planlamalarımızı aksiyona geçirdik. Seyahat kısıtlamaları ve salgının ülkelerdeki gidişatıyla ilgili çalışanlarımızla sürekli ve düzenli olarak bilgilendirici iletişimlerde bulunduk. CCI bünyesindeki tüm çalışanlardan, işi müsaade eden, hamile, emziren, engelli ya da kronik hastalığı olan çalışanlarımız için uzaktan çalışma düzenini başlattık. Tüm ofis ve fabrikalarımız için ziyaretçi yasağı uygulaması getirdik. İSG protokolümüzü, dezenfeksiyon sıklıkları ve sosyal mesafe uygulamalarını göz önünde bulundurarak güncelledik.
Daha fazla bilgi için raporumuzun İnsan Hakları bölümünü inceleyebilirsiniz.
Sürekli iletişimi artırmak ve çalışanlarımızın mesleki ve kişisel gelişimini desteklemeye devam etmek amacıyla çevrimiçi kanalları yoğun şekilde kullandık. Sınıf içi eğitimleri ve mesleki gelişime yönelik özel programlarımızı çevrimiçi eğitimler ve çevrimiçi seminerler aracılığıyla devam ettirdik. Covid-19 farkındalık eğitiminin yanı sıra IMD, HBR, YouTube ve Bookboon gibi farklı çevrimiçi platformlardan da ilgili içerikleri araştırarak çalışanlarımızla paylaştık.  LinkedIn Learning ve Udemy gibi dijital platformları çalışanlarımızın kullanımına sunduk.
Daha fazla bilgi için raporumuzun Beşeri Sermaye bölümünü inceleyebilirsiniz.

Müşteri ve Tüketicilerimize Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz

Ekiplerimiz ile birlikte, müşteri ve tüketicilerimizin içecek ihtiyacını sağlamak üzere olağanüstü çaba harcama taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Müşterilerimizle birlikte kazanma anlayışımızla dayanışma içinde hızlı çözümlere odaklandık.
Müşterilerimiz için geliştirdiğimiz stratejileri iletişim, operasyonel, finansal ve ticari olmak üzere 4 başlıkta topladık. Çok çeşitli kanallar aracılığı ile müşterilerimizle etkileşimimizi sürdürerek sürekli bilgi paylaşımında bulunduk. Operasyonel faaliyetlerimizde satış ve dağıtım kanallarını sürece uygun şekilde optimize ettik. Ödeme süreleri, ek indirimler, ürün iade süreçlerinde müşterilerimize yardımcı olmak adına aldığımız önlemlerle finansal anlamda da destek olduk.  Ticari olarak çevrimiçi/dijital alanlara yönelerek bunlara özel promosyon ve reklamlarımızı artırdık. Müşterilerimiz için aldığımız önlemleri, bayilerimize de uygulamanın yanı sıra, bayilerimizin CCI içi tüm iletişim, bilgilendirme ve eğitimlere erişimini sağladık.
Daha fazla bilgi için raporumuzun Müşteri Değeri bölümünü inceleyebilirsiniz.
Her zaman önceliğimiz olan ürün güvenliği ve hijyenine dair uygulamalarımızı salgın nedeniyle daha da güçlendirdik. Çalışanlarımızın ürünlerimizle hiçbir el teması olmasa da fabrikalarımızın, forkliftlerimizin, çalışan servislerimizin, dağıtım filomuzun ve şirket araçlarımızın temizlik ve dezenfeksiyon sıklığını artırdık. Tüm TCCC ve iş birimi denetimleri sanal olarak gerçekleştirildi. Ana odağında Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler ve gıda güvenliği olan bu denetimler başarıyla tamamlandı. Ayrıca tüm Türkiye fabrikaları TSE tarafından Covid-19 Güvenli Üretim sertifikasına layık görüldü.
Daha fazla bilgi için raporumuzun Tüketici Sağlığı bölümünü inceleyebilirsiniz.

Topluma Karşı Yükümlülüğümüzü Yerine Getiriyoruz

İçinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluğumuzun bilinciyle salgın süresince birçok projeyi hayata geçirdik. Bu süreçte toplum kuruluşları ve ilgili kamu otoriteleriyle birlikte hareket ettik. CCI coğrafyalarında toplum destek programları için The Coca-Cola Foundation (TCCF) tarafından yaklaşık 3,1 Milyon ABD doları bağış yapıldı. Ayrıca Türkiye’de başlatılan çeşitli kampanyalara nakdi bağış ve ürün bağışıyla destek olduk. CCI fabrikalarında dezenfektan üreterek devlet kurumlarına bağışladık. Çeşitli platformlar ve STK’lar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, yiyecek desteği ve market alışverişi paketleri sağladık. Destek programı kapsamında Sağlık Bakanlığımıza medikal malzeme alımı ile 65 yaş ve uzeri ihtiyaç sahiplerine gıda ve içecek yardımı yapılması için destek sağlanması; ülkemizde 7 bölgedeki 29 şehirde 150 bin haneye ulaşan gıda bankalarına Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile gıda ve temizlik malzemesi ulaştırılması ve sektör derneklerimiz TURYİD ve Tures aracılığıyla ulaştığımız 15 binden fazla yeme içme hizmeti sektörü çalışanına temel gıda ihtiyaclarını karşılayabilmeleri için Ahbap aracılığıyla alışveriş kartı desteği sağlanması bulunuyor.
Daha fazla bilgi için raporumuzun Covid-19 Salgını Döneminde Yardım Faaliyetlerimiz bölümünü inceleyebilirsiniz.
Entegre Yönetişim Yaklaşımımız